Hirdetés

Leolvadó arc, troll, terhes férfi - ezek az emojik érkezhetnek hamarosan



|

Többtucatnyi tételről mesél a őszi emoji bővítés jelöltjeinek listája.

Hirdetés

Július 17-én ünnepeljük az Emojik Világnapját, a szabványért felelős Unicode Konzorcium azonban még ilyenkor sem pihen, hiszen javában zajlanak a következő nagyobb bővítés előkészületei.

Az Emoji 14.0 érkező ábráit még nem véglegesítették, de a szervezet weboldalán már böngészhető a jelöltek listája, amely pillanatnyilag közel 40 emojiból áll.

Habár az aspiránsok kész formáját még senki sem ismeri, az előzetes látványtervek beszédes képet adhatnak arról, hogy nagyjából mire számíthatunk.

Hirdetés

Érkezhet például a leolvadó, a tisztelgő és a szemet eltakaró arc, illetve egy rakás kézfej különböző helyzetekben (pl. kézfogás, csettintés, szív).

Nagy hangsúlyt kaphat továbbá a gender-inkluzivitás, a jelöltek között ugyanis egy gendersemleges herceget (hivatalos nevén "személy koronával") és transzneműek terhességét ábrázoló tételeket ("terhes férfi" és "terhes személy") is kiszúrhatunk.

Forrás: Emojipedia

Ezeken kívül az érdekesebb emojik sorát gyarapítja még a troll, az ajakharapás és a lemerülő akkumulátor is. Fontos megismételni, hogy csak tervezetről van szó, a ténylegesen bevezetésre kerülő kollekció tehát megjelenésében és összetételében is nagy eltérést mutathat.

Az Unicode a hivatalos menetrend szerint szeptemberben zárja le a listát, az elfogadott ábrák pedig a gyártói adaptációtól függően az év végén, illetve 2022 első felében bukkanhatnak fel a digitális vadonban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.