Hirdetés

Lesz még windowsos okostelefon



|

Erre vonatkozóan maga Satya Nadella tett ígéretet - de vajon mikor jön a Surface Phone?

Hirdetés

Miközben mostanra mindenki végleg eltemette a mobilos Windowst (a platform piaci részesedése már arra sem elég, hogy bekerüljön a statisztikákba, új Lumia pedig 2015 óta nem érkezett); addig egy interjúból kiderült, hogy a mobilos Windowsnak azért még nincs vége. 

Hirdetés

Satya Nadella, a Microsoft ügyvezetője maga tett ígéretet arra vonatkozóan, hogy a cég visszatér majd a hardverekhez, ami az okostelefonokat illeti. Ezek viszont nagyot durrannak majd, épp úgy, mint a Surface termékcsalád tette anno. 

Ezen felül a Microsoft nem szállt ki az ágazatból, elvégre szoftveres oldalon nagy erőkkel képviseli magát iOS-en és Androidon is. Az androidos szabadalmak pedig anyagilag is nagy nyereséget jelentenek. 

Nadella kijelentései egyértelművé tették, hogy hardverben valami egészen újat akar letenni az asztalra a Microsoft. Az ügyvezető azt is elmondta, hogy ezek a jövőbeli okostelefonok nem úgy néznek majd ki, mint a mai darabok. 

Korábbi spekulációk alapján az ARM-alapú Surface Phone teljes értékű Windows 10-et futtat majd, de ez leghamarabb 2020-ban debütálhat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.