Hirdetés

Leszámol az AMD videokártyák támogatásával a jövőbeli Apple macOS



|

Az Apple egyedi GPU-jának támogatása érdekében állítólag a macOS ARM64 nem támogatja többé az AMD GPU-kat.

Hirdetés

Az idei WWDC-n vált hivatalossá, hogy az Apple szakít az Intel processzoraival, és fokozatosan átáll az Apple Siliconra, vagyis a saját lapkáira. A jövőbeli Macekhez így már az Apple maga adja majd a hardvert is, és a jelek arra utalnak, hogy nem bízza a véletlenre a dolgokat a vállalat, mert egyedi GPU-t is készít ezekhez. A Twitteren a Longhorn nevű felhasználó olyan információkat osztott meg, amelyek alapján a jövőbeli, ARM-alapú Macek Apple GPU-t használnak majd. 

Hirdetés

Mobilfronton már három éve saját, egyedi GPU-mikroarchitektúrát használ az Apple, és a jelek szerint most maces környezetben is erre az irányra vált. Elég ígéretes lehet az Apple munkája, hiszen korábban már az A12Z Bionic 8-magos GPU-ja is leverte a Ryzen 5 4500U és a Core i7-1065G7 iGPU-ját - és ez még csak nem is kerül Macekbe. 

Az első ARM-alapú Mac még idén befut a várakozások szerint, 12-magos egyedi lapkával, és talán még erősebb GPU-val, mint az iPhone 12-be kerülő A14 Bionic. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.