Hirdetés

Letartóztattak egy férfit, aki egy Apple AirTaggel követte a párját



|

Ezúttal nem jó célra használták az Apple trackerét.

Hirdetés

Az Apple tavaly piacra dobott Bluetooth-követője, az AirTag már többször bizonyította, hogy hasznos kis eszköz, hiszen nem csak a dívány alá becsúszott kulcscsomók megtalálására alkalmas, hanem lényegében bármiére, korábban például egy ellopott kerékpárt is sikerült visszaszerezni a segítségével.

Mindazonáltal visszaélésekről is szép számmal hallani, a The New York Times decemberi cikke például rámutatott, hogy az autótolvajok is előszeretettel használják az almás követőt a kinézett járművek szemmel tartására. Most egy újabb érdekes ügy látott napvilágot, ahol szerepet kapott az AirTag.

Hirdetés

Elsőként egy helyi lap írta meg, hogy Connecticutban letartóztatták a 27 éves Wilfred Gonzalezt, miután egy "családon belüli incidenshez" kiérkezve a nyomozók egy AirTaget találtak a (feltételezhető) párja kocsijában, amit az áldozat állítása szerint azért helyezett oda, hogy kövesse a mozgását. Gonzalez később 10 ezer dolláros óvadék megfizetésével távozhatott, tárgyalására márciusban kerül sor.

Az eset azért is figyelemre méltó, mert az Apple egyébként értesítést küld, ha egy másik emberhez tartozó AirTag van a közelünkben, így megeshet, hogy a nő tudott a követőről, de magától nem merte eltávolítani. Ez viszont csak találgatás, a szűkszavú rendőrségi beszámoló alapján pedig nem is lehet többet kihámozni az ügyből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.