Hirdetés

Letartóztattak egy influenszert, aki többször is a Teslája hátsó üléséről „vezetett”



|

A vagyonos férfit nem hatotta meg a fogda, szabadulása után szinte azonnal megismételte a közúti veszélyeztetést.

Hirdetés

Habár Elon Musk hajlamos nagy szavakat használni a Teslák önvezető képességei kapcsán, nemrég maga a gyártó szoftvereiért felelős vezető, CJ Moore igyekezett tudatosítani az emberekben, hogy az elektromos autóik még nem alkalmasak az emberi felügyelet nélküli közlekedésre. Erre azért is lehetett szükség, mert egyesek hajlamosak fittyet hányni a veszélyekre, áprilisban például ketten is meghaltak egy sofőr nélkül balesetező Model S-ben.   

Az eset azonban nem igazán hatotta meg azt a kaliforniai influenszert, akit nemrég ugyanezért tartóztattak le, csak hogy aztán az első adandó alkalommal megismételhesse tettét. A 25 éves Param Sharma egy Tesla Model 3 hátsó ülésén ücsörögve hajtott az autópályán, mikor a hatóságok félreállították. Az autópályarendőrség jelentése szerint az illető kétrendbeli gondatlan vezetés, valamint az intézkedő tiszt iránt tanúsított engedetlenség vádjával került fogdába, ahol egy éjszakát töltött.

Hirdetés

Ezzel azonban korántsem ért véget a történet. Az Instagramon Lavish néven futó, a vagyonát előszeretettel fitogtató férfi ugyanis újabb követők szerzésére igyekezett felhasználni az esetet, ezért szabadulása után interjút adott egy helyi tévécsatornának, melyben azt állította, hogy a rendőrségről is a hátsó ülésen kocsikázott haza a barátai társaságában.

Az ő szájából pedig ezt el is lehet hinni, Sharmát ugyanis már több alkalommal látták a San Franciscó-i öböl környékén, amint utasként közlekedik az önállóan guruló Teslájában, a rendőrség pedig közölte, hogy áprilisban már előállították hasonló indokokkal. A férfi ugyanakkor kitart amellett, hogy viselkedése teljesen biztonságos, amit az interjúban is megerősített:

"Korábban már komoly büntetőfékezésekkel is próbáltak zavarni, és az autó megállt. Teljesen megállt. Elon Musk igazán tudja, mit csinál, az emberek szerintem csak képzelődnek és be vannak ijedve."

- nyilatkozta Sharma. Az amerikai lapok próbálták kikérni a Tesla véleményét az esetről, az autógyár viszont nem kommentálta az influenszer mutatványát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.