Hirdetés

Letilthatja a Google Drive a szabályait sértő fájlokat



|

Az eredeti tulajdonosokon kívül senki nem láthatja majd azokat a fájlokat a Google Drive-on, amik megsértik a szolgáltatás használatának feltételeit.

Hirdetés

Az Apple nemrég visszavont egy olyan tervezett funkciót az iOS friss verziójából, ami a gyermekek védelmében átvizsgálta volna a felhasználók tartalmait, de a Google úgy tűnik, nem hezitál, és ennek a megoldásnak egy szélesebb körű változatát építi be a Drive-ba. Annak érdekében viszont látszólag előkészít néhány garanciát, hogy véglegesen ne vesszenek el fájljaink.

Hirdetés

Az új rendszer a Google elmondása szerint az eredeti feltöltőn kívül mindenkitől elvenné a hozzáférés jogát az olyan fájlok esetében, amik megsértik vagy a Drive felhasználási feltételeit, vagy a különböző visszaéléseket megakadályozni hivatott program irányelveit. Ebbe beletartozik például, ha valaki a Drive-on keresztül szeretne megosztani malware-t, vagy más, a kiberbiztonságot veszélyeztető szoftvert, gyűlöletbeszédet tartalmazó fájlokat, gyerekeket veszélyeztető és szexuális jellegű tartalmakat. A Google viszont lehetőséget ad rá, hogy bizonyos kivételek mellett az ilyen fájlok megosztását is folytathassák feltöltőik.

Ebbe beletartozik a művészeti és oktatási, tudományos, vagy dokumentációs felhasználás is. Szerencsére annak, akinek egy fájlját esetleg a Google szabálysértőként jelölte meg, nem kell rögtön búcsút intenie a kérdéses állományoknak. Amellett, hogy a szanckió csupán a megosztás lehetőségének megvonása, egy fellebbezési lehetőséget is kapnak a Drive felhasználói, így optimális esetben tisztázhatók az egyes félreértések.

Akik nem szeretnék, hogy a Google átvizsgálja a fájljaikat, úgy tűnik, le kell, hogy mondjanak a Drive használatáról, de az online világban egyre gyakoribb lesz, hogy a magánszféra védelmét felülírja a káros tartalmak kiszűrése. Az Apple egyelőre még meg nem jelent megoldása mellett például tavasz óta a Discord is blokkolja a gyerekekre káros üzeneteket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.