Hirdetés

Letilthatja az ellopott tévéket a Samsung, de nem biztos, hogy nekünk is segít



|

A koreai cég egy raktár kifosztása után aktiválta az új funkciót.

Hirdetés

A Samsung hivatalos közleményben hozta nyilvánosságra, hogy szükség esetén távolról is képes letiltani az ellopott TV-készülékek használatát.

A "Television Block" nevű funkciót azt követően aktiválták, hogy a Dél-Afrikai Köztársaságban kitört júliusi zavargások során a feldühödött tömeg kirabolta a koreai vállalat raktárát, több tévét is meglovasítva.

Hirdetés

A Samsung közlése szerint a távoli letiltás lehetősége minden tévéjükön ott van, biztosítva, hogy csak "az érvényes bizonyítékkal rendelkező jogos tulajdonosok" használhassák a készülékeket.

Az viszont nem derült ki a bejelentésből, hogy a dél-afrikaihoz hasonló nagyszabású rablások mellett magánszemélyeknek is segítséget nyújtanának-e.  

A letiltáshoz egyébként a vállalatnak csak az ellopott televízió sorozatszámát kell ismernie, amivel a szerverein keresztül már be tudja azonosítani az adott eszközt, működésképtelenné téve annak főbb funkcióit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.