Hirdetés

Letiltja a kellemetlenkedő felhasználókat a Twitter új funkciója



|

A biztonsági üzemmóddal automatikusan elhallgattathatjuk a negatív hangokat.

Hirdetés

Néhány hete írtuk meg, hogy a Twitter megújult dizájnja miatt többen is egészségügyi problémákra, például fejfájásra panaszkodtak. A mikroblog akkor további változtatásokat ígért, s ha a kezelőfelületet nem is érinti, most éppen tesztelnek egy funkciót, ami elviselhetőbbé teheti a felhasználói élményt.

A közösségi oldal hivatalos blogján beharangozott Safety Mode, azaz biztonsági mód egy új lehetőség arra, hogy külön beavatkozás nélkül, automatikusan letiltsuk a kellemetlenkedő alakokat.

Hirdetés

Az üzemmódot a beállításokban kell engedélyezni, és amíg aktív, a Twitter algoritmusa folyamatosan pásztázza a velünk érintkezésbe kerülő fiókokat, és 7 napra letiltja azokat, akik részéről potenciálisan ártalmas magatartást (pl. durva nyelvhasználat, gyakran ismételt válaszok vagy megjelölések) érzékel.

A rendszer abból a szempontból átláthatóan végzi a tevékenységét, hogy a problémás tweetek és a letiltott fiókok információi bármikor megtekinthetők. Az algoritmus azt is figyelembe veszi, hogy kiket követünk, és hogy kikkel kommunikálunk gyakran, ezeket a fiókokat ugyanis semmi esetre sem fogja blokkolni.

A funkciót pillanatnyilag a közösség egy kisebb csoportján tesztelik, kizárólag azok között, akik angol nyelven használják a mikroblogot. A próbaüzemmel szerzett tapasztalatok alapján ugyan még eszközölhetnek változtatásokat, de a terv az, hogy idővel széles körben is elérhetővé tegyék a biztonsági módot - közölte a Twitter vezető termékmenedzsere, Jarrod Doherty.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.