Hirdetés

Levadássza a memóriaszivárgás okait a Microsoft Edge



|

Új eszközzel válhat hatékonyabbá a Microsoft Edge.

Hirdetés

Többnyire a Google Chrome kapcsán szokott felvetődni a panasz, hogy a keresőóriás böngészője túl sok memóriát használ, ami idővel elkerülhetetlen belassuláshoz vezet. Nem mindenki elégedett azonban ezen a téren a Microsoft Edge-dzsel sem, ami nem meglepő, hiszen már ez is a Chromium motorra épül.

A redmondiak viszont most jó hírrel szolgáltak, hamarosan ugyanis stabil verzióban is elérhetővé válik a fejlesztőknek szánt Detached Elements Tool, amely megkönnyíti a szivárgást okozó beragadt objektumok levadászását.

Hirdetés

Az eszközt már az újdonságok korai kísérleti terepeként funkcionáló Edge Canary 93-as verziója óta finomítgatják, de várhatóan még ebben a hónapban elérhető lesz az Edge 97 stablil kiadásával. A Detached Elements Tool a Dokumentum Objektum Modellhez (DOM) köthető memóriaszivárgások felfedezését és megszüntetését segíti.

A Microsoft egy gazdagon illusztrált útmutatót is mellékelt a bejelentéshez, így most azok a fejlesztők is elkezdhetnek ismerkedni az új eszközzel, akik nem vettek részt az Edge Canary tesztüzemében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.