Hirdetés

Levegőbe író lézertollat fejlesztett egy kínai kutatócsoport



|

A szakemberek szerint az eszköz a holografikus fejlesztéseknek is megalapozhat.

Hirdetés

Igazán egyedülálló találmányt fejlesztettek a Hongtuo Joint Laboratory szakemberei. A kutatócsoport ugyanis megalkotott egy olyan lézertollat, amellyel betűket lehet írni a levegőbe. A vuhani laboratórium munkatársai egyelőre kevés részletet árultak el az eszközről, de azt megerősítették, hogy 3D szkennelést használtak a kínai írásjegyek megjelenítéséhez.

Amennyiben sikeresek lesznek a további fejlesztések, a lézertoll kiváló alapot teremthetne a holografikus technológiának, illetve az eszközt a jövőben a kvantumszámítógépek és az agyi képalkotás területein is alkalmazhatják.

Hirdetés

A South China Morning Post beszámolója alapján a Hongtuo tolla ultrarövid lézerimpulzusokkal távolítja el a levegőből az elektronokat, majd ezeket átalakítja fényt kibocsájtó plazmává. Ezáltal alkothatók meg a levegőben az írásjegyek.

Az eszköz nagyon rövid lézernyalábokat lő ki, a toll teljesítménye pedig akár az egymillió megawattot is elérheti. A sugarak rövidsége miatt viszont lézertoll nem vesz fel nagy mennyiségű energiát, és a jelenlegi állapotban is biztonságosnak tekinthető a használata.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.