Hirdetés

Lezárult egy 2015 óta tartó pereskedés, rengeteg embernek fizet a Facebook



|

Közel 1,6 millióan perelték be a vállalatot, és a jelek szerint végre pont került az ügy végére.

Hirdetés

Egy ügyvéd még 2015-ben indított jogi eljárást a Facebook ellen, azzal vádolva a platformot, hogy a képeken szereplő személyek megjelöléséhez használt arcfelismerés eltárolta a felhasználók biometrikus adatait, holott ezt tiltotta Illinois állam egyik rendelkezése. Néhány évvel később, 2018-ban aztán csoportos per lett az ügyből, amihez rengetegen csatlakoztak, és egy szövetségi bíró nemrég nekik adott igazat.

Hirdetés

650 millió dolláros megállapodás született, így közel 1,6 millió felperest kell kifizetni a lehető leggyorsabban. Az ítélet értelmében a három megnevezett panaszos külön-külön 5000 dollárt fog kapni, míg a többiek legalább 345 dollárnak örülhetnek. A döntést meghozó bíró, James Donato szerint ez komoly mérföldkőnek számít, és óriási győzelem a digitális adatvédelem terén.

A Facebook egyébként már 2019-ben opcionálissá tette az arcfelismerést a platformon, az ítéletre pedig egy nyilatkozattal reagált a vállalat, miszerint elégedettek, hogy sikerült megállapodni, és végre tovább lehet lépni, hiszen ez szolgálja legjobban a közösség és a befektetők érdekeit is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.