Hirdetés

Lézerprojektoros okosszemüveggel hódítana az Intel



|

A Vaunt fejlesztői előzetese már az idén megérkezik, de zavaró kijelző helyett lézeres projektorral lesz dolgunk a visszafogott külsejű okosszemüvegnél.

Hirdetés

Az Intel úgy döntött, hogy ideje bepróbálkoznia az okosszemüvegek piacán - méghozzá a Vaunt nevű platformmal. A szemüvegek számos eltérő stílusban lesznek vihetőek, ráadásul dioptriás lencsékkel is működnek. Alapvetően ugyanolyanok, mint a normál szemüvegek - azonban a jobb szemünk elé számos információt ki tudnak írni. 

Hirdetés

A The Verge exkluzív előzetes formájában mutatta be a Vaunt szemüvegeket, és elvileg még idén jön a fejlesztőknek szóló előzetes verzió. 

A Google Glass fogyasztói szinten bár megbukott, és csak gyárakban, kórházakban teljesít professzionális szolgálatot, a Vaunt talán az átlagemberek körében is felkapottá válhat. 

Hangszórója nincs, ahogyan kamerája sem. Mindössze 50 gramm egy ilyen szemüveg, lencsékkel, akkuval, processzorral, Bluetooth-chippel és lézeres projektorral együtt. A VCSEL technológiás projektor egy 400 x 150 pixeles képet vetít a lencsére, amit az visszatükröz a szemünknek. 

Az alacsony fogyasztású lézer nem teljesen színes: piros monokróm, ami arra utal, hogy inkább szöveget mutat majd, mint képeket. Az ötlete eleve az, hogy a Vaunt egy okostelefonhoz lesz párosítva, és kiírja az értesítéseket, bejövő hívásokat, SMS-eket, navigációs utasításokat. Ha nincs ilyen, akkor normál szemüvegünk van, ha jön valami, akkor a perifériás látómezőnkben felbukkan egy felirat: a mobilt pedig elő sem kell venni a zsebünkből. 

Az egyszerű technológiának hála a Vaunt könnyű, és 18 órán át bírja egy feltöltéssel. A munka nehezét a mobil végzi, a Vaunt csak a Bluetooth és a projektor miatt fogyaszt. A jövőbeli modellek elvileg kapnak mikrofont, és az asszisztenseket is támogatják majd. 

Árakról és végleges megjelenésről egyelőre nincs hír. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.