Hirdetés

Sört főz kapszulából az LG új csodakütyüje



|

Mobilok, tévék és egyéb megszokott eszközök mellett az LG olyan területre lép, amire nem sokan fogadtunk volna. A kézműves sörfőző gép kifejezés kissé önellentmondó, de tényleg ez a koreai cég következő dobása.

Hirdetés

A HomeBrew nevű kütyüt Las Vegasban, a január elején induló CES-en leplezi le a maga élő, működő valóságában a vállalat. Az eszköz első látásra egy modern kávéfőzőre emlékeztet, és valami hasonló a működési elve is, egész pontosan a kapszulás kávégép sörös megfelelője.

Hirdetés

A kapszulákban viszont a kávé helyett maláta, élesztő, komlóolaj és egyéb ízesítő hozzávalók kapnak helyet, és a gyártó szerint a gép automatikusan elvégez minden sörfőzési folyamatot az erjesztéstől a széndioxidos dúsításon át a sör "öregítéséig", majd csapolja is a kész nedűt, és elpucolja önmagát, hogy máris főzhessük a következő kört.

Első körben ötféle kapszulával lehet próbálkozni. Ezekből amerikai pale ale, amerikai IPA, angol stout, belga witbier és százaz cseh pilzeni készíthető. Persze azért annyi különbség mindenképpen lesz a kávégépekhez képest, hogy itt nem egy percbe telik a kapszula behelyezése után a végtermék megérkezése. Az LG szerint körülbelül két hét alatt készül el egy öt literes adag, amit a sör típusa befolyásolhat valamelyest plusz-mínusz irányban. A sör elkészülésének folyamatát egy mobil társalkalmazáson is figyelemmel kísérhetjük.

Arról viszont nincs hír, hogy a kapszulák mennyire hasonlóak a kávégépekben használtakhoz, ugyanis a környezetvédelemért aggódók és szakértők szerint is a kávéfőzők közül pont ezek a típusok okozzák a legnagyobb környezetkárosítást a milliárdnyi eldobható, újrahasznosíthatatlan műanyag kapszula miatt. Talán a sörhöz valami előremutatóbb "tokozást" találnak, reménykedjünk.

Jó kérdés, hogy az LG a CES-re látogató érdeklődőket már saját sörrel fogadja-e, mindenesetre lehet, hogy az eddiginél is oldottabb hangulatú közvetítésekkel jelentkeznek majd a világ minden tájáról odasereglő tech-újságírók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.