Hirdetés

LG kijelző kerülhet az összehajtható mobilok többségébe



|

A Huawei, az Oppo és a Xiaomi is az LG ügyfelei között lehet: a dél-koreai gyártó a Samsungon kívül mindenkit kiszolgálna.

Hirdetés

A Samsung gyakorlatilag egyedüli szereplőként uralja a hajlékony OLED-kijelzők piacát, így aztán nem meglepő, hogy az összehajtható mobilok kategóriájában is vezető szerepet tölt majd be. Persze azért akadnak riválisai, legyen szó a forradalmi mobilokról vagy az azokba kerülő képernyőkről. 

Hirdetés

Az LG például dél-koreai jelentések szerint készen áll az összehajtható kijelzők sorozatgyártására, és a Huawei, a Xiaomi és az Oppo is a megrendelői között lehet. Az LG gyakorlatilag mindenkit kiszolgálna a Samsungon kívül (értelemszerűen a Samsungnak nincs erre szüksége). A hírek szerint elképzelhető, hogy a Huawei még meg is előzi a Samsung összehajtható készülékét. 

A Huawei legszívesebben a kínai BOE képernyőit használná, ugyanakkor annak a cégnek nem igazán van még tapasztalata az ilyen panelekkel. Bár az LG le van maradva a Samsungtól, azért még így is kilométerekkel előzi meg az összes többi céget apró OLED-kijelzők gyártásában. 

Az LG-nek persze most teljesítenie kell, mind mennyiségben, mind minőségben. Ez utóbbin folyamatosan dolgoznak, a Samsung jelenlegi 1R hajlítását jövőre érhetik el. 

Egy új technológiával garantálnák továbbá, hogy az összehajtható kijelzők sok-sok hajtogatás után se kezdjenek el tönkremenni. Ezt viszont még csak tesztelik. 

A kínai cégek igyekezetét látva (kiugró szelfikamera és kameramodul, képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasó) biztosak lehetünk abban, hogy 2019-ben számos furcsa és újszerű megoldás érkezik a piacra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.