Hirdetés

Ilyen az LG összegöngyölhető tévéje működés közben



|

Csak elértünk odáig, hogy ez a tévé olyan, mint a tokjából előhúzható vetítővászon. Igazán leleményes.

Hirdetés

Korábban már lehetett látni az LG tévéjét, ami 65 hüvelykes (165 cm) képátlóval rendelkezik, és különlegessége, hogy úgy működik, mint egy otthoni vetítővászon. Afféle, amit az ember kihúz a tokjából, majd szépen visszacsusszant, amikor már nincs rá szükség. 

Hirdetés

A CES 2018-on bemutatott OLED tévé igencsak lenyűgözte a közönséget, ám eddig mozgóképes anyagot nem láthattunk a működéséről, csakhogy ennek most vége. A videóból kiderül, hogy a teljes nagyságában 16:9 méretarányt produkáló eszköz a kihúzás/visszagörgetés különböző fázisaiban megállítható, így akár 21:9 felbontást is tud, illetve mindig az információnak megfelelő méret állítható be rajta. De lássuk, hogyan is néz ki mindez a gyakorlatban: 

Könnyű belátni a praktikumát egy ilyen tévének, hiszen használaton kívül szépen becsúszik a házába, és nem díszeleg ott az üres képernyő, hanem helyette pompázik a falon például Vincent Van Gogh Csillagos éj című festménye, mely cseppet sem néz ki úgy, mintha megváltozott tudatállapotban készítette volna a fülét lenyisszantó művész. Ja, de.

Azt még nem tudni, hogy az LG csupán koncepciónak szánja-e a visszahajtható televíziót vagy már operatív időtávra vetítve is komoly tervei vannak vele, de a magunk részéről igazán örülnénk, ha idővel tömeggyártásba kerülne, és persze átlagos áron megvásárolhatná az érdeklődő közönség. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.