Hirdetés

Liba, medúza és vallási szimbólum is van a 31 új emoji között



|

Ahogy az évről évre lenni szokott, már jóval a megjelenés előtt bepillantást nyerhetünk a jövő emojijaiba.

Hirdetés

Július 17-én tartják az Emoji-világnapot, az apró szimbólumok fejlesztéséért és kezeléséért felelős Unicode Consortium pedig a jeles alkalom közeledtével felfedte, milyen új emojikat várhatunk az idén elfogadásra kerülő Emoji 15.0-s szabványtól.

A tavaly megjelent 14.0-s verzióval már 3363 emojiból áll a 2008 óta építgetett katalógus, a soron következő bővítés pedig 31 tétellel dobja fel a repertoárt, ezúttal azonban kimaradnak az olyan formabontó tételek, mint a "terhes férfi" és a "koronás személy".

Hirdetés

Az Emojipedián megosztott betekintés ugyan csak az Emoji 15.0 jelöltjeinek előzetes dizájnját villantja meg, ám az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ritkán hoz nagy változásokat az új emojik végleges felhozatala és megjelenése. A 2022-es frissítéssel egyebek mellett mindenféle színű szívekre és megálljt parancsoló kezekre, egy fejét rázó arcra és egy kisebb állatseregletre számíthatunk a rénszarvastól a libán át a medúzáig. A legérdekesebb viszont talán Khanda-szimbólum, ami a szikh vallás jelképe, míg a világiasabb vonalat a Wi-Fi emoji képviseli.

Fontos megjegyezni, hogy ha az Unicode nem is változtat a dizájnon, az egyes gyártók saját variánsokat készítenek az új emojikból, így az iPhone-okon és a Samsung Galaxy-készülékeken például egészen biztosan nem ezek a rajzok fognak visszaköszönni. A konzorcium a tervek szerint szeptemberben fogadja el az Emoji 15.0-s jelölteket, a hivatalosan is beiktatott új emojik pedig várhatóan a jövő év elején jutnak el a különféle platformokra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.