Hirdetés

Linuxos PC-t csinál az androidos okostelefonokból a Samsung



|

A Samsung november 12-én hivatalosan is elindítja a Linux on DeX bétáját, ami linuxos PC-t csinál egyes Samsung okostelefonokból.

Hirdetés

A Samsung nagyjából egy éve ígérte meg, hogy kiad majd egy szoftvert, amelynek hála egyes androidos okostelefonjait teljes értékű asztali linuxos PC-vé lehet alakítani. A Linux on DeX bétaprogram november 12-én hivatalosan is elstartol

Hirdetés

A szoftver lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy letöltsenek egy asztali Linux-disztribúciót, majd beállítsák azt egy konténerben, és elindítsák, mintha csak egy androidos app lenne. A DeX platformnak hála az okostelefonhoz monitort, egeret és billentyűzetet is lehet csatlakoztatni, vagyis az asztali linuxos appok futtatása valóban asztali élmény mellett zajlik. 

A Samsung december 14-ig fogadja a bétára való jelentkezéseket. A Linux-képfájlok az appon belülről és a Samsung oldaláról is letölthetőek. 

A Linux on DeX korlátai közé tartozik, hogy egyelőre hivatalosan csak az Ubuntu 16.04 LTS élvez támogatást, illetve kizárólag a Samsung Galaxy Note 9 és a Samsung Galaxy Tab S4. Csak azok az appok működnek hibátlanul, amelyeket ARM 64-bites processzorokhoz fordítottak. 

Kisebb játék után persze más rendszerek is működésre bírhatóak, de optimalizálva csak a Samsung oldalán lévők vannak. A képfájl 3,6 GB-os, de a Samsung szerint nem árt legalább 8 GB szabad tárhely és 4 GB RAM. 

A Linux on DeX teljes képernyős módban fut, de az androidos felülethez bármikor vissza lehet térni. A terminál mindenesetre DeX mód nélkül is elérhető, ha valaki nem igényli a grafikus kezelőfelületet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.