Hirdetés

Lite módot kap az androidos Chrome



|

Gyakorlatilag egy továbbfejlesztett funkcióról van szó, amely takarékoskodik a mobil adatforgalmi kerettel.

Hirdetés

A Google nemrég egy olyan változtatást eszközölt, amelynek az Androidot futtató okostelefonnal rendelkezők örülhetnek. A platformon a Chrome a legnépszerűbb böngésző, és a Google most átnevezte a Data Saver adatforgalom-csökkentő funkciót, valamint fejlesztett is azon. 

Hirdetés

A Chrome böngészőnek így már Lite módja is van, és bár a neve nem utal rá, de továbbra is takarékoskodik az adatforgalmi kerettel. A weboldalakat betömöríti, még mielőtt azokat letöltenénk böngészéskor. A Google szerint a Lite mód akár 60 százalékkal is csökkentheti a mobilos adatforgalmat. 

A Lite mód ezzel egyszerre az oldalbetöltési időket is gyorsítja, egyes esetekben jelentősen hamarabb betöltenek a honlapok, ráadásul memóriából is kevesebbet igényel az app. A Chrome ráadásul már meg tudja jósolni, ha egy oldal betöltése 5 másodpercnél többet vesz igénybe. Ilyen helyzetben pedig egyből a lite verziót tölti be, gyorsabban, optimalizáltan. 

A gyorsabb betöltési optimalizált lite verziók használatakor a Google csak az URL-t kapja meg, testre szabott tartalmakat, sütiket vagy bejelentkezési adatokat nem. Akinél az adatforgalom-csökkentő eddig be volt kapcsolva, annál az új Lite mód alapból aktív lesz. Az viszont időbe telhet, mire mindenkihez megérkezik a Chrome frissítése. Azt pedig nem tudni, hogy iOS-re mikor jön az újítás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.