Hirdetés

Lopakodó bombázót találtak a Google Mapsen, de mi köze lehet ennek az USA és Kína konfliktusához?



|

Érdekes hozzászólások születtek a felfedezésről beszámoló Reddit-bejegyzésnél.

Hirdetés

Nem mindennapi jelenségre lett figyelmes nemrég egy Purple_Calico nevű internetező, aki talált valamit a Google Maps térképén, ami ijesztően hasonlít egy, az amerikai hadsereg által használt B-2-es lopakodó nehézbombázójára. Habár a koordináták az USA egy államára, Missourira vezetnek, nem kizárt, hogy többről van szó, mint egy leleplezett hadigépről.

Valószínűleg kevés közöttük a katonai szakértő, de több Reddit-felhasználó is az Egyesült Államok és Kína fokozódó konfliktusát látta a dolog mögött. Kína ugyanis nemrég bejelentette igényét Tajvanra, és egyes helyi beszámolók szerint meg is nőtt a kínai katonai tevékenység, sőt a tajvani légtérbe is berepültek gépeik, a partokhoz közel jelentek meg hadihajóik.

Hirdetés

Egy ilyen offenzívát pedig jó eséllyel az USA sem hagyna szó nélkül, és ezt némiképp be is bizonyította azzal, hogy egyik rombolójával behajózott a Tajvani-szorosba, ami értelemszerűen nem tetszett a kínaiaknak.

Íme a korábban említett Google Maps kép a B-2-es lopakodó nehézbombázóról:

Elég vad elmélet, de nem kizárt, hogy a nemrég felfedezett bombázónak tényleg lehet valami köze a két ország közötti feszültséghez, és az Egyesült Államok haderejének gépe éppen ezért tevékenykedett errefelé tíz napja.

Persze ahogy lenni szokott, most sem maradtunk összeesküvés-elméletek nélkül, ilyen például az a hatalmas "felfedezés" is, hogy ha megváltoztatjuk a fenti kép koordinátáit nyugatiról keletire, akkor Missouri helyett Kína egy részére visz minket a Google Maps. Döbbenet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.