Hirdetés

Lopott felhasználói fiókokkal vettek iPhone-okat, 4 év börtönt kaptak érte



|

A testvérpár több mint két millió dollár értékben vásárolt és adott tovább Apple cuccokat úgy, hogy mások pénzét költötték.

Hirdetés

Mások személyazonosságával visszaélni komoly bűncselekménynek számít, főleg akkor, ha az érintetteknek anyagi kára is származik a dologból. Ennek köszönhető, hogy miután az ügyben gyanúsított floridai testvérpár bűnösnek vallotta magát, 52 hónap börtönbüntetésre és 360 ezer dollár kártérítés megfizetésére kötelezte őket a bíróság - számolt be az ítéletről a CNET.

Luis Hernandez Socarras és testvére, Jorge Hernandez Socarras 2019. márciusa és 2020. januárja között több mint 2300 AT&T előfizető felhasználói fiókjához fért hozzá, amelyekkel el is kezdtek különböző eszközöket vásárolni. A testvérpár iPhone-okat, iPadeket és Apple Watchokat vásárolt a számlatulajdonosok kontójára szerte az Egyesült Államokban, amiket egy bérelt autóval begyűjtöttek, majd Miamiban eladtak.

Hirdetés

A párost 2020. márciusában kapcsolta le a rendőrség, a lefoglalt autóban pedig 29 iPhone-t, 11 iPhone Pro Maxot, 6 iPad Prót, 3 Apple Watchot, valamint egyéb elektronikai eszközöket és fegyvert is találtak a hatóságok. A csalással, személyazonosság-lopással és orgazdasággal vádolt és magukat bűnösnek valló testvérek összesen 2,15 millió dollár kárt okoztak, miközben 26 államból gyűjtötték be a mások pénzén vásárolt kütyüket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.