Hirdetés

Lyukat ütne a mobilok kijelzőibe a Huawei?



|

Állítólag csak a szelfikamerának vágna lyukat a kijelzőbe a Huawei. Vajon ez a megoldás a belógó szenzorsávra az okostelefonokon?

Hirdetés

A legtöbb okostelefon-gyártó mindent elkövet azért, hogy a készülékek előlapjából minél nagyobb terület legyen a kijelzőé. Ennek a bevett eszköze jelenleg a képernyőbe belógó szenzorsáv, amely tartalmazza a hangszórót, szelfikamerát és a szükséges szenzorokat. 

Hirdetés

Néhány cég (például az Oppo és Vivo) megoldotta ennek eltüntetését, azonban a szelfikamera ezekben az esetekben a készülékházból csúszik elő. Legyen a mechanizmus bármilyen strapabíró, a szakértők szerint rossz ötlet mozgó alkatrészeket tenni egy mobilba.

A Huaweinek azonban van egy eltérő megoldása: lyukat ütne a kijelzőbe. 

Bár a Huawei hivatalosan nem állt elő a terveivel, a dél-koreai ETNews iparági forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Huawei olyan 6 hüvelykes, LCD-kijelzős okostelefonon dolgozik, aminek a képernyőjébe nem lóg be szenzorsáv, csak egy kamerányi lyuk van a kijelzőjében. 

Értelemszerűen az előlap nagyobb része lenne így kijelző, de a ténylegesen használható képernyőterület nem biztos, hogy sokkal nagyobb lesz. Ha nincs fekete sávval elkerítve a felső rész, akkor teljes képernyőben mindenbe belelógna a kamera kör alakú kivágása. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.