Hirdetés

Ma 10 éves az Apple App Store



|

2008. július 10-én, 500 alkalmazással nyitott meg az Apple alkalmazásboltja. 2017 utolsó három hónapja alatt 11,5 milliárd dollárt termelt.

Hirdetés

Ma ünnepli az Apple App Store a tizedik születésnapját. Az alkalmazásboltot még 2008. július 10-én indította el az Apple, mindössze 500 programmal. 

Hirdetés

Egy évvel az indulás után 50 000 appot kínált az áruház. Mostanra több mint 2 millió appot kínál a bolt, pedig az Apple szigorúbban tisztogatja a kínálatot, mint a Google. Az App Store megváltoztatta az emberek telefonhasználati szokásait, és az Apple szerint az életüket, valamint a munkájukat is. 

Bár az appok mennyiségében az App Store csak a második, mégis ez a legjövedelmezőbb: 2017 utolsó három hónapja alatt 11,5 milliárd dolláros árbevételt generált. Ez közel a duplája annak, mint amit az androidosok elköltöttek a Google Play Áruházban ugyanazon időszak alatt. 

Mennyire fontos, hogy egy platformnak erőteljes alkalmazásboltja legyen? Kérdezzük meg a Microsoftot és a BlackBerryt: a szakértők szerint a Windows Phone (majd Windows 10 Mobile), valamint a BlackBerry rendszerek hanyatlása nagyrészt annak köszönhető, hogy nem volt elegendő és kellően jó alkalmazás rájuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.