Hirdetés

Ma este érdemes az eget nézni, ha meteorrajban akarsz gyönyörködni



|

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a Drakonidák meteorraj maximuma ma este várható, a jó hír pedig, hogy még felhők sem takarják majd a látványt.

Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arra hívta fel a figyelmet, hogy ma estére várható a Draconidák meteorraj maximuma, ami annyit tesz, hogy aki az égre tekint, az hullócsillagokat láthat majd.

Azért nem annyit, mint amennyi augusztusban lenni szokott, de a szakemberek szerint óránként úgy 10 hullócsillagra lehet körülbelül számítani.

A jó hír pedig az, hogy addigra a borult ég kitisztul, így felhők sem zavarnak majd bele a látványba. 

Hirdetés

Péntek éjszakára ismét több felhőre lehet majd számítani, de aki lemarad a ma esti hullócsillagokról, az némi szerencsével még pénteken is láthat ilyesmit. 

Csillaghullás! Kevéssé közismert, de nem csak augusztusban érdemes hullócsillagokat keresve kémlelni az eget, hanem...

Közzétette: Országos Meteorológiai Szolgálat – 2020. október 6., kedd

A Draconidák meteorraj a Draco csillagképről kapta a nevét, látszólagosan ez a hullócsillagok kiindulópontja - és minden évben eléri ez a meteorraj a Föld légterét, köszönhetően egy üstökös porfelhőjének.

A Sárkány csillagkép (Draco) a Nagy Medve és a Kis Medve között figyelhető meg az égbolton, ugyanakkor elég éles szem kell hozzá, mert a csillagai többnyire halványan látszódnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.