Hirdetés

Ma rajtolhat Donald Trump Twitter-klón közösségi oldala



|

Egy friss jelentés szerint a Truth Social ma érkezhet meg a mobilokra, de csak az egyik nagy tábor érintett a rajtban.

Hirdetés

Októberben számoltunk be róla, hogy leleplezték a minden nagyobb platformról kitiltott Donald Trump saját közösségi oldalát, a Truth Socialt, amiről aztán később kiderült, hogy a nyílt forráskódú Mastodon licencének megsértésével sikerült tető alá hozni.

A közösségi oldal mögött álló Trump Media & Technology Group (TMTG) két hét után elismerte a kvázi lopást, és feltüntette a kód forrását a platformon, így végül elkerülte a jogtulajdonos által belengetett pert. Most pedig a Reuters arról számolt be, hogy már a mai napon elstartolhat a tavaly leköszönt republikánus exelnök platformja.

Hirdetés

A hírügynökség ezt az alkalmazás tesztverziójában látott bejegyzésre alapozza, amit a Truth Social vezető termékfelelőse, egy bizonyos "Billy B" posztolt egy felhasználó kérdésére válaszolva. Az app béta verziója a múlt héten vált elérhetővé, az egyik meghívott tesztelő pedig afelől érdeklődött, hogy mikor várható a nyilvános rajt.

Erre írta Billy B, hogy jelenleg február 21. hétfőt, vagyis az Elnökök napját célozzák a megjelenéssel, egyelőre csak az Apple-féle App Store-on. Cikkünk írásakor viszont még nem leltük az alkalmazást a digitális boltban, illetve Európából a Truth Social weboldala is elérhetetlen volt.

Mivel azonban e sorok megszületésekor az Egyesült Államokban még épp csak kezdetét vette a nap, meglehet, hogy végül tényleg elrajtol majd a Trump-féle platform. A beszámolók szerint egyébként a Truth Social kísértetiesen hasonlít Donald Trump kedvenc felületéhez, a Twitterhez, azzal a különbséggel, hogy a posztokat itt nem Tweetnek, hanem Truth-nak, azaz "igazságnak" hívják majd.

Habár a TMGT egy kifejezetten szabad felületet ígért, januárban azt közölte a cég, hogy családbarát környezetet szeretne teremteni, ezért mesterséges intelligenciával fogja moderálni az "illegális tartalmakat".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.