Hirdetés

Macekre megy a Microsoft antivírus szoftvere



|

Nevet váltott a Windows Defender, jó okból. Mostantól Mac gépeken is elérhető a Microsoft antivírus szoftvere.

Hirdetés

A Microsoft Windows operációs rendszerei immáron több mint egy évtizede kínálnak valamilyen formában antivírus szoftvert. Amit eddig Windows Defenderként ismertünk, az viszont nevet vált. Jó okból. 

Hirdetés

Innentől kezdve Microsoft Defender a hivatalos neve, és a Windows szót azért ejti a Microsoft, mert a program immáron nem csak a saját operációs rendszerén működik. 

Megérkezett macOS-re a Microsoft Defender ATP, a Microsoft már el is indított egy korlátozott előzetes programot a bétatesztelők számára. Azt nem szabad elfelejteni, hogy ez az ATP verzió az üzleti ügyfeleknek szól, egyelőre tehát nem az otthoni felhasználóknak. Azt nem tudni, hogy a Microsoft tervezi-e kiadni a kártevő elleni programjának fogyasztói változatát Mac gépekre. 

Bár a vírusok megalkotói alapvetően a windowsos gépeket támadják, azért Macen is előfordulhatnak kellemetlenségek. 

Van rá esély egyébként, hogy a Microsoft Defender idővel Linuxra is megérkezik. A Microsoft bejelentést ünneplő videójában a szöveget egy olyan kép is kíséri, amelyen sok gép látható: némelyiken Windows, némelyiken Apple logóval, a többin pedig linuxos pingvinnel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.