Hirdetés

Macen is futhatnak majd az iPhone-appok



|

A jelek szerint az Apple 2018-ban olyan univerzális appokkal újítana, amelyek a Mac gépeken is futtathatóak.

Hirdetés

Az Apple iPhone készülékei nagy változást hoztak a mobilos világba, és így tett az App Store is, amely az ezekre letölthető appoknak ad otthont. 

Hirdetés

Nem túl meglepő módon az Apple a Mac gépeken is szeretett volna hasonló sikert elérni, ezért elindította a Mac App Store-t. Ez viszont soha nem vált igazán népszerűvé. 

A Bloomberg értesülései szerint az Apple szeretne a helyzeten változtatni, és olyan eszközök kiadására készül, amelyekkel a fejlesztők új, univerzális appokat írhatnak. Ezek iOS-en és macOS-en is futnának. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy iPhone-ra letöltött app pontosan ugyanúgy működne egy MacBook Pro gépen is. 

Ez elvileg vonzóbbá teheti a Mac App Store-t, de persze zavarhoz is vezethet - jó példa a Microsoft Store a windowsos PC-k világából. Bár központi forrás ez az appok beszerzésére, fokozott a biztonsági ellenőrzés és az állandó frissítés; a windowsos és a maces felhasználók évtizedek óta külső weboldalakról és áruházakból szerzik be a programjainkat és a játékaikat. Ezt a szokást nehéz lesz megtörni, főleg a jelenlegi előírásokkal - a Microsoft Store-nak nem is sikerült. 

A fejlesztők a Bloomberg szerint egyetlen appot kell csak megírjanak a jövőben, az iOS-en és macOS-en egyaránt fut majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.