Hirdetés

Macet csinálna az iPadből az Apple új szabadalma



|

Sokkal többre lenne képes az iPad a cupertinóiak által levédetett kiegészítővel.

Hirdetés

Az Apple évek óta igyekszik a laptopok alternatívájaként prezentálni az iPad-modellcsaládot, ám hiába fejlesztettek sokat az operációs rendszerén (pl. multitasking, asztali szintű böngésző, egér-támogatás), a táblagép még mindig csak korlátozottan alkalmas munkavégzésre.

A cupertinóiak nemrég levédetett szabadalma viszont változtathat a helyzeten, még tovább csökkentve a távolságot a Mac és az iPadek között.

Hirdetés

A 11320869 sorozatszámon nyilvántartott kiegészítő egy csatlakoztatható billentyűzet, ami első ránézésre nagyrészt megegyezik a jelenleg is kapható vezeték nélküli kiegészítőkkel, ám a leírása alapján ebbe egy beépített Apple Pen-tartó is kerülhet,  a csatlakozási mechanizmusát pedig egy másodlagos kijelző ékesítheti.

Az igazán érdekes viszont az, hogy az Apple egy macOS-re kísértetiesen hasonlító szoftverrel illusztrálja a táblagép működését csatlakoztatott üzemmódban. Az ábrákon jól látható a felső vezérlősáv, az asztali ikonok és az ablakok. Ebből arra következtethetünk, hogy az Apple eljátszott a gondolattal, hogy legalább a csatlakoztatás során a macOS-szel helyettesíti az iOS-alapú iPadOS-t.

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a cupertinóiak évről évre rengeteg szabadalmat védetnek le, melyeknek csak a töredékéből lesz valódi termék. Ezt a beadványt ráadásul még 2020 júliusában iktatták, így azóta akár meg is változhattak az Apple tervei.

Az iPad Pro és az iPad Air hivatalos billentyűzete, a Magic Keyboard egyébként 2020 tavaszán jelent meg, ennek nagy újdonsága az integrált trackpad volt. Az azóta eltelt idő fényében nem kizárt, hogy az Apple főhadiszállásán már dolgoznak a lehetséges utódon, ami akár a szabadalomban foglalt eszköztől is "elleshet" néhány trükköt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.