Hirdetés

Magasabb appokat akar a Google



|

Az ultraszéles kijelzők (Samsung Galaxy S8, LG G6) kihasználására sürgeti a fejlesztőket a Google.

Hirdetés

Az okostelefonok a fizikai billentyűzet elhagyása óta széles kijelzővel rendelkeznek. Mint a modern tévék és monitorok, ezek is 16:9-es kijelzővel érkeztek az utóbbi években. 

Hirdetés

Az idei két nagyágyú, a Samsung Galaxy S8 és az LG G6 azonban azt mutatja, hogy új korszak elé nézünk, legalábbis az androidos piacon. 

Az LG G6 18:9-es (2:1) képaránnyal rendelkezik, míg a Samsung Galaxy S8 18,5:9-es képaránnyal dolgozik. Az androidos appokat tehát nem ezekhez a kijelzőkhöz tervezték, éppen ezért felül és alul is egy-egy zavaró fekete sáv látható. 

A Google szerint könnyű a helyzet orvosolása, és sürgeti is az óriás a fejlesztőket, hogy használják ki az új, ultraszéles kijelzőket. 

Természetesen az új képarány nagy előnye az, hogy egyszerre két alkalmazást is futtathatunk, kényelmesen. Erre azonban az Android már most is képes, tehát a fejlesztőknek kizárólag a maximális arányokon kell változtatniuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.