Hirdetés

Magától betörik a Google Pixel 7 kamerája



|

Több vásárló is kamera spontán betörésére panaszkodik, de a Google még nem ismerte el a problémát.

Hirdetés

A Google Pixel-sorozat kétségtelenül a legjobb androidos mobilok között van, amit az is mutat, hogy a középkategóriás Pixel 6a kamerája nemrég még a méregdrága csúcsmobilok képalkotóit is lepipálta egy közönségteszten.

A keresőóriás azonban most kínos helyzetbe került, miután egyre több vásárló panaszkodik arra, hogy a novemberben megjelent Pixel 7 kamerája lényegében öngyilkosságot hajt végre a lencsét védő üveg spontán betörésével.

A különös probléma látszólag csakis az alapmodellt érinti, a Pixel 7 Pro kapcsán cikkünk írásáig nem bukkant fel hasonló panasz.

Hirdetés

Az interneten megosztott képek (az alábbi poszt mellett számos további található a Twitteren) alapján az érintett készülékek súlyos sérülés jeleit mutatják, a tulajdonosok viszont esküsznek, hogy nem leejtés vagy egyéb fizikai behatás okozza a problémát.

Néhány eset megegyezik abban, hogy a felhasználók hideg környezetben használták a Pixel 7-et, így elképzelhető, hogy a hőmérséklet változása miatt adja meg magát az üveg. Cikkünk írásáig a Google nem ismerte el a problémát, és látszólag központi terve sincs a vállalatnak a helyzet kezelésére, a károsultak ugyanis eltérő tapasztalatokat szereznek az ügyfélszolgálattal.

Volt, akinek nem is reagáltak, másnak a hátlap több száz dolláros cseréjét javasolták, valakinek viszont sikerült elintéznie, hogy új telefont kapjon. A nagy kérdés az, hogy az anyag gyártási hibájáról van-e szó, mert ha ez a helyzet, akkor a készülék cseréje sem feltétlenül nyújt tartós megoldást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.