Hirdetés

Magától fogyasztja a tárhelyet a Windows Defender



|

A vírusirtóval kapcsolatos anomáliát annak legutóbbi frissítését követően tapasztalja több felhasználó is.

Hirdetés

A Windows 10 beépített vírusirtó rendszere, a Windows Defender alapvetően hatékony védelmet kínál, viszont ezúttal egy igencsak szokatlan hibára hívták fel a figyelmet a felhasználók. Több beszámoló alapján ugyanis a Defender megmagyarázhatatlan okokból több gigabyte méretű fájlokat generál, amikkel ok nélkül csökken a gépeken rendelkezésre álló szabad tárhely.

A Bleeding Computer beszámolója alapján a Windows Defender 1.1.18100.5 számú frissítését követően lehetett megtapasztalni a furcsa jelenséget.

Hirdetés

Windows 10-es PC-ken, de Windows Servert futtató eszközökön is előfordult a hiba. Azt, hogy nála is vannak-e ilyen, látszólag haszontalan fájlok, mindenki ellenőrizheti a saját gépén a C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History\Store mappába navigálva - itt alapvetően néhány kb-os fájlok találhatóak, de a hiba miatt akár több GB haszontalan adat is felhalmozódhat.

A legfrissebb információk alapján a Microsoftnak sikerült azonosítani a hiba okát, és a javítás már elérhető a Windows Update felületről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.