Hirdetés

Maguktól eltűnhetnek az Android O értesítései



|

A fejlesztők újabb hasznos funkciót aknázhatnak ki a következő Androidban.

Hirdetés

Az Android O-nak egy ideje már elérhető a fejlesztői előzetese, és számos újdonságról is hallottunk már. Többek között az értesítési terület fejlődik, amelyben testre szabhatjuk, hogy milyen app milyen értesítéseket és hogyan jeleníthet meg. 

Hirdetés

A Google azonban újabb funkciót adna a fejlesztők kezébe. Az értesítések képesek lesznek maguktól eltűnni. 

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha a felhasználó a megadott időkereten belül nem nyom rá a megjelenő értesítésre, akkor az magától eltűnik. Miért jó ez? A játékoknál például gyakran vannak akciós ajánlatok, amelyeket csak a következő pár órában lehet igénybe venni. 

Ha valaki a munka miatt erről lemarad, később bosszankodva látja az értesítést, amelynek a tartalma már nem is érvényes. Az eltűnő értesítésekkel a gond "megszűnik". 

Amennyiben a Google tartja a tavalyi ütemtervét, akkor az Android O végleges verziója már augusztusban megjelenhet. Az új Pixel okostelefonok valamikor ősszel érkezhetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.