Hirdetés

Magyar fejlesztésű digitális kórház segíti a cukorbetegeket



|

Az új megoldással hatékonyabbá tehető a cukorbetegek kezelése, megelőzve a súlyos szövődményeket.

Hirdetés

Az Egészségügyi Világszervezet összefoglalója szerint jelenleg nagyjából 422 millió ember szenved a cukorbetegség valamelyik típusától, és évente 1,5 millióan veszítik életüket közvetlenül a diabétesz miatt. A betegség természetesen a magyarokat sem kíméli, egy új digitális megoldás azonban sokakat menthet meg a következményeitől.

A MEROVA Health Zrt. ugyanis nemrég bejelentette egy ún. digitális kórházi szolgáltatás elindítását, amely nagyban megkönnyítheti az orvosok munkáját, hatékonyabbá téve a kezeléseket.

Hirdetés

A cukorbetegség számos súlyos komplikációval járhat a szívrohamtól a vesebetegségen és a sztrókon át egészen a végtagvesztésig, az utóbbit tekintve pedig a magyarok különösen érintettek, mivel hazánk az első helyen áll Európában a diabétesz miatt elvégzett amputációk mennyiségében. A MEROVA mindazonáltal kidolgozott egy módszert, ami a diagnosztika pontosabbá tételével, életmódváltással és szakellátással képes visszafordítani a súlyossá váló tüneteket.

Így született meg a cég 100 egyedi kezelést tartalmazó Végtagmentő alkalmazása, amely egy lépésről lépésre követhető feladatsort kínál a beteg számára, kifejezetten a végtagok elvesztését okozó keringési szövődmények leküzdésére. Ezt az appot bővítik most a digitális kórházzal, ami a kezelést végző szakembereknek szól.

"A diabétesz kezelése egy csapatmunka a beteg, a szakellátók és a lábápolók, illetve az orvosok között, ezért a végtagmentő alkalmazást kibővítettük egy új, a szakellátók és lábápolók által használható betegellátó felülettel. Így a diabétesz láb szindrómás és visszérproblémás betegek lábdiagnosztikája mellett már az állapotfelméréshez és vizsgálatokhoz szükséges kezelőlapok, dokumentumok kezelése is digitálisan történik."

- magyarázta a MEROVA közleményében Menyhárt Lila ügyvezető. A cég reményei szerint az ellátás digitális támogatásával tovább csökkenthető a diabétesz miatt elvégzett évi 5-6000 lábamputáció mennyisége.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.