Hirdetés

Magyar IP-cím is előkerült egy feltehetően orosz hackertámadás kapcsán



|

A szakértők szerint egy hackercsoportnak sikerült betörnie egy amerikai kormányzati ügynökséghez.

Hirdetés

Sajnos nemcsak etikus hackerek léteznek a világon, hanem számos olyan csoport is van, amelyek a haszonszerzés vagy információgyűjtés apropójából indítanak offenzívát a különböző fontos célpontok ellen. Manapság elég gyakoriak már az ilyesfajta támadások, ráadásul az amerikai elnökválasztáshoz közeledve arra is számítani lehetett, hogy a tengerentúlon még jobban meg fognak szaporodni a hackertámadások.

Az USA kiberbiztonsági ügynöksége, azaz a CISA nemrég arról számolt be, hogy folyamatosan támadások érnek egy meg nem nevezett kormányzati célpontot, ráadásul a hírek szerint az orosz APT28 csoportnak sikerült is a művelet és a betörés után adatokat tulajdonítottak el.

Hirdetés

Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan melyik szervezetet vehette célba az orosz titkosszolgálat által is támogatott, Fancy Bear néven is ismert csapat, de a jelek szerint magyar vonatkozása is van az ügynek.

Joe Slowik, Dragos nevű cég kiberbiztonsági szakembere szerint ugyanis a mostani és a korábbi támadásokat megnézve többször is előkerült egy Magyarországon található szerver IP-címe, amit a támadás során használhattak fel a hackerek. A Wired beszámolója alapján a támadók az IP-címek segítségével hozzáférhetek a dolgozók belépési adataihoz, vírust telepítettek a számítógépekre, és így végül meg tudták szerezni az adatokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.