Hirdetés

Magyar kórházakat támadnak a hackerek



|

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet tájékoztatása szerint a magyarországi kórházakat sem kímélik a koronavírus témájára építkező cyberbűnözők.

Hirdetés

Józan ésszel felfoghatatlan, hogy a hackerek miért támadják meg a kórházakat és az egészségügyi intézményeket, sajnos azonban ezek is a kedvelt célpontjaik közé tartoznak, mindegy, hogy zsarolóvírustámadásról vagy spamekről, fertőzött e-mailekről van szó.

Nemzeti Kibervédelmi Intézet tájékoztatása szerint a magyar kórházak sem ússzák meg sajnos ezeket a támadásokat. Az utóbbi időben e-mailek formájában éri cybertámadás az intézményeket, a leveleket az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház nevével terjesztik a rosszakarók. 

Hirdetés

A levelekben és azok mellékleteiben egyaránt a koronavírusjárvánnyal kapcsolatos teendőkre és egyéb információkra hivatkoznak, a csatolt tartalmak megnyitását pedig korábbi levelezésekre mutató linkekkel próbálják elősegíteni. Sajnos az aláírás is hitelesnek tűnik a leveleknél. 

A szakemberek úgy vélik, hogy az Emotet kártevőt vetették be a támadók, amit elsősorban a banki szektorban használnak trójaiként, adatlopásra. Az újabb változatok extra modulokkal azonban egyéb területeken is hatásosak, így zsarolóvírus telepítéséhez és adatlopásokhoz is fel tudják használni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.