Hirdetés

Magyarok számára hiánypótló alkalmazás érkezett iPhone-ra és iPadre



|

Sokkal kényelmesebbé teszi az eszközök használatát a hazai felhasználók számára.

Hirdetés

Noha korábban az App Store-ból le lehetett tölteni teljes értékű magyar ékezetes billentyűzetkiosztást, sajnos a megszűnő támogatás miatt kikerült az Apple szoftverboltjából - írja a Szifon. Egy ideje viszont már elérhető az újabb megoldás, amely hatékonyabbá teszi a tabletes gépelést, magyar nyelven. A HunKey nevű applikációról van szó, ami lehetővé teszi, hogy iPad és iPhone-felhasználóként is ékezetes billentyűzetet használhassunk.

A UniOffice Rendszerház Kft. által létrehozott app erőssége, hogy az ékezetes karakterek ugyanúgy láthatóak, mintha csak egy virtuális QWERTZ-kiosztású billentyűzetet használnánk, azaz nem kell hosszan lenyomva tartani az egyes betűket, hogy láthatóvá váljanak azok ékezetes verziói is.

Hirdetés

Ráadásul iPhone-t használva nem csak fektetve használható a magyar billentyűzet, az ékezetes karakterek álló módban is láthatóak maradnak. A HunKey fejlesztői azokra is gondoltak, akiknek gyakran kell speciális karaktereket - pl.: €, ℃, Σ, $, ™ - használniuk, de szintén elérhető a diktálási funkció, és a szoftver az elütéseket is képes kijavítani.

A HunKey azért is jöhet jól sokaknak, mert az iPadek esetében az Apple csak a legnagyobb változaton tette elérhetővé a teljes magyar ékezetes klaviatúrát, így a kisebb eszközökön az applikáció segítségével lehet ékezetekkel kommunikálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.