Hirdetés

Magyarország elég jól áll 4G-s sebességben



|

A 4G-s letöltési sebességekkel foglalkozó friss tanulmány szerint Amerikának viszont még sok munkája van.

Hirdetés

Az elmúlt évek tapasztalataiból és a különböző jelentésekből tudjuk, hogy Magyarország jól áll a vezetékes internetkapcsolatok sebessége terén, Amerika viszont nem igazán, ott elég lassú átlaggal lehet számolni a fejlett országokhoz képest. Hasonló a helyzet a vezeték nélküli kapcsolatok terén is, legalábbis erre utal a legutóbbi tanulmány, ami a 4G-s letöltési sebességeket vizsgálta. 

Hirdetés

Az OpenSignal tanulmánya azt mutatja meg, hogy a 4G-s hálózatok telítettsége hogyan okoz világszinten lassulásokat, illetve ezzel egyszerre hirdeti az ötletet, amely szerint az 5G segít majd a helyzeten. A jelentés szerint a 4G-s letöltési sebességek eléggé változóak, attól függően, hogy a napszakok sűrűbb vagy csendesebb részeit nézzük. Amerikában a kevésbé népszerű időszakokban 1,9-szer gyorsabbak a letöltések, hazánkban nagyjából 1,5-ször. 

A tanulmány összesen 77 országot vizsgált, a ranglétrán Amerika a 46. lett, Magyarország a 8. A listát Dél-Korea, majd Svájc vezetik. Magyarország többek között Franciaországot, Ausztriát, Kanadát, Svédországot, Olaszországot és Nagy-Britanniát is megelőzte. 

A sebességingadozások hátterében a legfőbb ok egyébként a videós streaming, és mindez jobban érezhető a nagyobb településeken. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.