Hirdetés

Magyarország magasan veri Amerikát 4G-ben



|

Lassan elindul az 5G-s korszak, eközben Amerika még 4G-ben is jelentősen le van maradva - Magyarország viszont remekül áll.

Hirdetés

Amerika mindent megtesz, hogy az 5G-s korszak élére álljon, és elsőként nyisson utat az új szabványoknak. Ennek ellenére az Opensignal legutóbbi részletes jelentése arra világított rá, hogy az ország még 4G terén is elég rosszul áll, főleg az olyan országokhoz képest, mint Dél-Korea, Norvégia, Dánia vagy Magyarország. 

Hirdetés

Január és március között több tízmilliónyi okostelefont vizsgáltak több száz milliárd méréssel globálisan, és arra jutottak, hogy négy kulcsfontosságú területen is megelőzi Magyarország Amerikát. Dél-Korea és Norvégia pedig mind az öt területen jobbnak bizonyult. Az Opensignal a 4G elérhetőségét, a videós élményt, a letöltési és feltöltési sebességeket és a válaszidőt tesztelte. 

Amerika igazából csak a 4G elérhetősége terén áll jól, azonban itt is csak azért, mert a vizsgálatban nem a hálózat földrajzi kiterjedését vették alapul. A másik négy kategóriában azonban a középmezőnyben vagy jócskán lemaradva végzett Amerika. 

Az átlagos, 21,3 Mbps-os letöltési sebességgel Amerika világszinten a 30., Magyarország a 11. Feltöltésben, válaszidőben és videós élményben még rosszabbul áll Amerika (39., 50. és 58. a 87 értékelt országból), míg Magyarország a 8., 2. és 2. 

A szakértők szerint mindez nem fest túl jó képet az 5G-s "forradalomról", és tényleg évekbe telik majd, mire nagyobb mértékben terjedésnek indul az 5G.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.