Hirdetés

Magyarországra is megérkezett a Google Pay



|

Mostantól az androidos telefonokon keresztül is gyorsan és egyszerűen fizethetünk érintésmentesen.

Hirdetés

Az iOS felhasználók számára már egy ideje elérhető a mobilos fizetés funkciója, melyet most a Google hazánkban is elérhetővé tett. Ennek köszönhetően mostantól az androidos telefonokat használóknak sem kell pénztárcájuk és bankkártyájuk után kotorászniuk, elegendő ha a kéznél van a mobil ahhoz, hogy biztonságosan, érintésmentesen fizethessenek.

Az arra alkalmas Android-eszközökkel már bárki fizethet itthon is, akinek van Revolut, Curve vagy Monese kártyája, ugyanis ezen szolgáltatásokkal válik elérhetővé a Google Pay.

Ahhoz, hogy aktiváljuk a szolgáltatást, nincs más teendőnk, mint a kártyakibocsátó mobilbanki alkalmazásában - a mobilfizetésre használni kívánt kártya kijelölése után - kiválasztani a "Hozzáadás a Google Payhez" opciót.

Hirdetés

A lehetőség legfőképp Mastercard kártyákkal működik, azonban a Revolut közölte, hogy az ő alkalmazásukon belül Visa kártyákat is hozzáadhatunk a szolgáltatáshoz.

"A Google Pay szolgáltatás használata során a felhasználók a telefonjukkal fizethetnek bárhol, ahol érintésmentes tranzakciókat fogadnak, legyen szó akár üzletekről, akár tömegközlekedésről. Ehhez pedig sem a Google Pay-t, sem a mobilbanki alkalmazást nem kell újra és újra megnyitni, és internetkapcsolatra sincs szükség. Anélkül, hogy elő kéne keresniük a pénztárcájukat, a vásárlók az amúgy is kezükben lévő eszközzel fizethetnek."

- olvasható a Mastercard közleményében. A fizetéshez még a terminál pinpadjának használata sem szükséges, elég ha a fizetés előtt feloldjuk telefonunkat. 

Ez a fizetési mód ráadásul extra biztonságot jelent, ugyanis a Google Pay fizetéskor a fizikai kártyaszámot egy úgynevezett tokennel cseréli fel a rendszer, mely minden tranzakció során egyedi, alternatív kártyaszámot generál. A token dinamikusan változó komponenseinek hála a digitális fizetéssekkel kapcsolatos visszaélés esélye csökken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.