Hirdetés

Magyarországra jött a Google hátizsákos embere



|

Az elkövetkező másfél hónapban frissítik nagyvárosaink Street View felvételeit. A fotókat a már jól ismert autóval, valamint egy speciális hátizsákkal rögzíti a Google szakembere.

Hirdetés

Újra Magyarországra érkezik a Google, hogy az Utcakép szolgáltatásához frissítse a rendelkezésre álló képeket. Habár a cég közleménye csapatról beszél, mint a sajtótájékoztatón megtudtuk Magyarország feltérképezését az alábbi osztrák úriember fogja végezni, ő ugyanis a mi régiónk felelőse. Ha valahol az elkövetkező másfél hónapban meglátod majd a Street View autóját, vagy a gombkamera-rendszerrel felszerelt hátizsákot, nagyon-nagy valószínűséggel őt látod majd a volán mögött, illetve a hátizsák előtt/alatt.

Szerencsésnek kell lenned, ha te is rajta szeretnél lenni a Google Utcakép felvételein - tudván azt, hogy a mesterséges intelligencia amúgy is ki fog majd homályosítani minden személyes adatot - hiszen az osztrák úriembernek meglehetősen hosszú útvonalat kell bejárnia, ráadásul sok esetben az adott napon derül ki, hogy milyen utcákat, tereket kell útba ejtenie. A nyilvános információk alapján áprilisban és májusban Miskolc, Debrecen, Szeged, Budapest, Székesfehérvár, Győr és Pécs városait fogja meglátogatni, főként az utcaképpen már meglévő területeket bejárva, jelenlegi missziójának célja ugyanis a képanyag frissítése.

A speciális hátizsákkal hazánk kulturális örökségeinek egy részét is megpróbálja majd feltérképezni, így mérget vennénk arra, hogy például a budai várban felbukkan majd az osztrák úriember. A hátizsák - amelyet mi is kipróbáltunk - feltűnő jelenség, hiszen a berendezésre egy fényképezőgép-rendszert erősítettek. Ennek segítségével az Utcaképben még több helyszín megjelenhet - olyanok is, amik autók, triciklik, kézikocsik és motoros szánok segítségével nem megközelíthetők.

Hirdetés

Menet közben a készülék 2,5 másodpercenként rögzíti a képeket, a trekker tartójának tetején található 15 lencse segítségével. Ezek különböző irányba néznek, összesített képük révén kapjuk meg a 360 fokos panoráma látványt. A trekker súlya több mint 18 kiló, mérete egy nagyobb hátizsákkal egyezik meg. Akkumulátora 6-8 óráig tudja működtetni.

A Google a sajtótájékoztatón is kihangsúlyozta, hogy kiemelt figyelmet fordít a személyes adatok védelmére az Utcakép szolgáltatásában is. A képek közzétételét megelőzően az összes felismerhető arc és rendszám automatikusan elhomályosításra kerül. A felvételek közzétételét követően is van lehetőség a további részletek elhomályosítására, a "Hiba bejelentése" gombra kattintva. A weboldalon ez az elem a képablak jobb alsó sarkában látható, az alkalmazásban pedig a megjelölési gombról vagy a menügombról érhető el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.