Hirdetés

Így készülj fel az emelt informatikai érettségire



|

Hamarosan megjelenik Magyary Gyula Emelt szintű informatika érettségi - Programozás C++ és C# nyelven könyve.

Hirdetés

Magyary Gyula informatika tanárként, nem egy középiskolai diáknak segített felkészülni az emeltszintű informatikai érettségire. Ez idő alatt mind a diákok visszajelzései alapján, mind a követelményeket szem előtt tartva, úgy vélte ideje összegyűjteni a készre csiszolt feladatsorokat és a hozzájuk tartozó segédanyagokat egy könyvbe sűrítve, így született meg a diákok igényére szabva az "Emelt szintű informatika érettségi - Programozás C++ és C# nyelven" című könyv, ami jelenleg már előrendelhető a kiadó oldaláról.


Miért éppen a C++ és C# programnyelvek? Ennek az az oka, hogy ezek a nyelvek önmagukban is hasznosak (C# asztali alkalmazások fejlesztésében, C++ mikrokontroller programozásban), de C++-ra épülnek a főbb webes programnyelvek: php, javascript és a java is.

Az érettségire nem szükséges mélyebb programozási ismeret.Viszont egy csomó általános alaptudást mint például: adat- és vezérlési szerkezetek, tesztelés, hibakeresés és -javítás, pár programozási tétel, kis programtervezés, nem árt tudni.

Hirdetés

Miben segíthet ez a könyv?

- Lépésről lépésre felépített tananyag az alapoktól az érettségi szintig, sőt még kicsit tovább (objektumorientált programozás alapjai). Kis segítséggel önképzésre is alkalmas.
- Előzőeket úgy teszi, hogy célratörő, vizsgacentrikus. Az I - VI fejezetekben nincsenek felesleges kitérők, vagy a vizsga szempontjából haszontalan információk.
- Szembesülés az érettségi követelményekkel.
- Fel lehet szedni belőle pár ötletet a megoldási idő csökkentésére, tesztelésre

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.