Hirdetés

Majdnem 1000 emoji változik az Android 12-ben, a Google megmutatott néhányat



|

Letisztultabb és univerzálisabb megjelenést kapnak a hangulatjelek.

Hirdetés

Tegnap számoltunk be az ősszel érkező Unicode 14.0 legérdekesebb új emojijairól, július 17-én pedig az emojik világnapját ünneplik a formátum rajongói, így természetesen ma sem maradunk hasonló hírek nélkül.

Ezúttal a Google használta ki az alkalmat, hogy bemutasson néhányat az Android 12 ráncfelvarrott emojijai közül, az operációs rendszer következő változatában ugyanis csaknem 1000 hangulatjel kap majd friss külsőt, hogy jobban passzoljanak az új,  Material You nevű formanyelvhez.

Hirdetés

Az emojigraph.org jóvoltából májusban már láthattunk pár átrajzolt ábrát, melyekből néhány (pl. bikini, kemping) a Google most megosztott animációin is visszaköszön. Az új irány nem csak letisztultabbnak ígérkezik, de a keresőóriás szerint univerzálisabbá is válik a felhasználók számára.

A cég blogbejegyzése erre a pite emojit hozza példaként, ami eddig egy bizonyos amerikai tökös pitét ábrázolt, most viszont egy "mindenki által felismerhető" formát kapott. De ezt szolgálja a bikini átrajzolása is, amely korábban egy láthatatlan testen feszült (vagyis egy bizonyos testalkatot reprezentált), most viszont csak szimplán ruhadarabként jelenik meg. A maszkos arc pedig kevésbé szenvedős ábrázatot kap, így az Android 12-ben már tágra nyílt szemekkel várhatja a járvány újabb hullámait.

A Google továbbá valamivel étvágygerjesztőbbre fazonírozza az ételeket ábrázoló hangulatjeleket, egyes emojik pedig eltérő megjelenést kapnak attól függően, hogy sötét, vagy világos témát használunk a készülékünkön.

A teljes gyűjteményt az ősszel érkező Android 12-ben vehetjük majd szemügyre, s a Google azt ígéri, hogy később minden olyan alkalmazás automatikusan megkapja majd a legújabb emojikat, melyek támogatják az AppCompatot, még a régebbi telefonokon is.

Ha jobban is érdekelnek az új emojik, érdemes meglátogatni a Google blogját, ahol további GIF-eken csodálhatod meg az Android 12 frissített hangulatjeleit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.