Hirdetés

Rómában újra megünneplik az innovációt



|

Az immár hetedik alkalommal megrendezett Maker Faire Rome keretein belül többek között egy robotfoci rangadó is helyet kap majd. A helyszínről idén is tudósítunk majd.

Hirdetés

Minden Maker Faire valahol az innováció ünnepe. Rómában adott egy hatalmas terület, a Hungexpo területénél is nagyobb, több mint 100 ezer négyzetméteres kiállítótér. A hét hatalmas, tematikusan berendezett csarnokban idén várhatóan 40 ország több mint 600 kiállítója mutatja majd meg, hogyan forgatná ki alapjaiból a világot, hogyan helyezné új fenntartható alapokra az életünket, legyen szó robotikáról, digitális sportról, az ételek termesztéséről vagy éppen a szemét újrahasznosításáról.

A tavalyi római rendezvényen is jól megfértek egymás mellett az ugráló robotok, a különféle Arduino alapó építményekkel, a napelemes motorokkal, az összelegózható házakkal, vagy éppen az otthon elkészíthető papírral. A Maker Faire Rome az a rendezvény, ahol minden sarokban egy érdekes új ötletbe bukkanhat az ember, és ahol teljesen természetes, hogy 5-6 éves gyerekek megállás nélkül faggatják a feltalálókat. Az oktatás egyébként is kiemelt szerepet kap már évek óta a rendezvényen: az első nap délelőttjén ugyanis csak a Lazio régióbeli iskolások léphetnek be az innovációs expo területére, őket viszont az iskolák ingyen szállítják oda. Csak tavaly 27 ezer római iskolás ismerhette meg így a legújabb megoldásokat, ami mindenképpen példamutató.

Hirdetés

Idén is hasonló tömeget várnak a szervezők október 18 és 20 között Rómába a kontinens legnagyobb Maker rendezvényére. A rendezvény kurátora idén is Massimo Banzi az Arduino társalapítója, újdonságként kiemelt szerepet kap majd a digitális kultúra (MakerArt), a karbonmentes működés, illetve egy különleges Robocup robotfoci rangadót is helyet kap a csarnokokban, ahol a római Sapienza Egyetem legjobb gépei csapnak majd össze más svájci és németországi robotcsapatokkal. A helyszínen mi is jelen leszünk majd és a Maker Faire Rome minden fontos történéséről beszámolunk majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.