Hirdetés

Manipuláció miatt négy generációnyi Galaxy eszközt tiltott ki a Geekbench



|

A legutóbbi négy Samsung Galaxy generáció eszközei kitiltásra kerültek a Geekbench listáiról.

Hirdetés

A hőfokok kordában tartása miatt már hosszú ideje alkalmazott módszer telefonokon is a teljesítmény visszavétele. Ez azért fontos, hogy a készülék akkumulátora és a processzora semmilyen károsodást ne szenvedjen a túl magas belső hőmérséklet miatt. Mobiloknál ez különösen nehéz feladat, hiszen jellemzően mozgó alkatrész nélkül történik a hűtés.

Természetesen a Samsung készülékei is lassulnak, ha túlhevülni látszik a készülék, a gyártó azonban néhány alkalmazást másképp kezel, a Geekbench esetében például nem tapasztalható az egyébként természetes, hő okozta lassulás.

Hirdetés

A felhasználók ezt a jelenséget a legújabb S22-es modellek mellett további 3 előző generációnál is megfigyelték, a különböző eszközök teljesítményét mérő alkalmazás, a Geekbench pedig nem volt rest, gyorsan reagált a Samsung manipulációjára.

A jelenségért a Samsung beépített Game Optimizing Service (GOS) a felelős, ami olyan alkalmazások teljesítményét is korlátozza, mint például a Twitter, a YouTube, a Netflix vagy a Spotify, de a lista közel 10 ezer alkalmazást tartalmaz.

A Geekbench erre reagálva kitiltotta a Samsung Galaxy S sorozat 4 legutóbbi generációját, a GOS ugyanis már a Galaxy S10 óta beépítve üzemel a koreai gyártó készülékeiben. A Samsung egyébként hasonlóan kezeli az Antutu, a 3DMark és a GFXBench szoftvereit is, így tőlük is szankcióra számíthatnak a Galaxy felhasználók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.