Hirdetés

Manipulálta a benchmarkokat a OnePlus, az új telefonjukat vissza is dobta a Geekbench



|

A OnePlus 9 és 9 Pro jobb teljesítményt hoz a teszteken, mint amire a való életben képes.

Hirdetés

A telefonokat, laptopokat és PC-s hardvereket is alá szokták vetni különböző benchmarkoknak a tesztelők, hogy kiderüljön, milyen teljesítményre képesek a gyártók új modelljei, ezekből a számokból azonban nyilvánvalóan nem kapjuk meg a teljes képet, mert az ilyen szintetikus tesztek viszonylag ritkán vetik alá pontosan ugyanolyan terhelésnek a hardvert, mint amilyet hétköznapi használat során kap. Ugyanakkor fontos mérőszámok, amikkel villoghatnak a gyártók.

A OnePlus 9 és OnePlus 9 Pro modelleken futó OxygenOS operációs rendszerbe a fejlesztők beépítettek egy optimalizációs megoldást, ami gyakran visszafogja az egyes alkalmazásokat kiszolgáló hardvert, minden bizonnyal azért, hogy javítson egy kicsit az üzemidőn.

Hirdetés

A rendszer azonban nagyon okosan szelektál, legalábbis ami a teljesítménymérést illeti, a benchmark appokat ugyanis egyáltalán nem korlátozza.

A Geekbenchnél ezt csalásként kezelték, hiszen a szoftver egyszerűen az alkalmazások ID-je, és nem az alapján válogat, hogy éppen milyen feladatot végeznek és mekkora szükségük van a tényleges teljesítményre.

A benchmarkok tehát olyan teljesítményről számolnak be, ami valójában nem elérhető más alkalmazások számára. Emiatt a OnePlus 9 és 9 Pro eredményeit el is távolították az oldalról, a szakértők pedig folytatják a nyomozást annak kapcsán, hogy vajon korábbi OnePlus modellek esetében is előfordult-e már hasonló.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.