Hirdetés

Már 40 ezer forinttal támogatja az állam a régi mobiltelefonok lecserélését



|

Az NMHH meghosszabbította a támogatási programot, és a vásárolható készülékekre vonatkozó felső értékhatár is megszűnt.

Hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) még tavaly októberben jelentette be, hogy a 3G-s hálózat fokozatos lekapcsolása miatt lakossági mobiltelefon-csere támogatási programot indít, melynek keretében készülékenként 20 ezer forinttal segíti a korszerűbb, 4G-s vagy 5G-s modellek vásárlását.

A támogatást eredetileg 3G-s telefonok esetében május 8-ig, 2G-seknél pedig július 17-ig lehetett igénybe venni, legfeljebb 120 ezer forintos készülékek vásárlásakor, ám az NMHH most a támogatási összeget, a program határidejét és a beszerzési értékhatárt is kedvezőbben módosította.

Hirdetés

Az új szabályok értelmében már 40 ezer forinttal segítik a készülékcseréket, amit tetszőleges árú modellekre, egészen 2023. március 31-ig igényelhetnek az érdeklődők. A hatóság mindezt a jobb hozzáférhetőség érdekében látják szükségesnek, miután a szolgáltatók a saját döntéseik alapján, eltérő ütemben végzik a 3G-s hálózataik lekapcsolását.

Szintén többeknek lesz elérhető a kezdeményezés azáltal, hogy a jogosultsághoz szükséges elvárt aktivitási időszakot is meghosszabbították 2022. április 30-ig. Ezek a feltételek a július 18-ától benyújtott pályázatokra vonatkoznak majd. A támogatási program részleteiről és frissített feltételeiről a Netrefel.hu edukációs weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők, ahol részletes információkat találnak az érintett készülékekről és a programban résztvevő üzletekről is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.