Hirdetés

Már a bútorait és a műszaki cikkeit is kiárusította a Twitter



|

Egy online árverésen bukkantak fel a cég feleslegessé vált bútorai, köztük egy hatalmas madárszoborral.

Hirdetés

Elon Musk tavaly októberben vált a Twitter tulajdonosává, a 44 milliárd dolláros felvásárlással azonban egy veszteséges céget vett a nyakába, amelynek még tovább is csökkentek a bevételei, miután a hirdetők tömegesen hagyták ott a platformot az új vezető által eszközölt változtatások (pl. a moderáció fellazítása, a megtévesztő fizetős hitelesítés elindítása) kapcsán kitört botrányok miatt.

Musk rövid távon a költségek lefaragásával igyekszik egyenesbe hozni a mérleget, így már a regnálása elején megvált a Twitter alkalmazottainak több mint felétől, becslések szerint 3500-5500 embertől. A spórolás legújabb lépése pedig az így felszabadult bútorok eladása, vagy legalábbis erre következtethetünk egy nemrég lezajlott aukcióból.

Hirdetés

A Heritage Global Partners weboldalán meghirdetett árverés mindössze 27 órán át tartott, és csupa olyan feleslegessé vált holmira engedett licitálni, amelyek egykor a Twitterhez tartoztak. A választékban bútorok, konyhai felszerelések, műszaki cikkek és emléktárgyak sorakoztak, köztük néhány kifejezetten érdekes tétellel.

Az egyik ilyen egy több mint 1 méter magas szobor, amely a mikroblog madaras emblémáját formázza, aki viszont valami hasznosabbra vágyott, az ajánlatot tehetett egy hangszigetelt beltéri telefonfülkére, vagy akár egy multifunkciós videokonferenciás rendszerre is.

Az aukció során közel 1000 tárgyat bocsátottak áruba, köztük számos olyan darabbal, amelyeket még ki sem bontottak. A tételek mellett nem tüntettek fel nyilvános kikiáltási árat, így megsaccolni sem lehet, hogy mennyi pénz folyt be az árverésből a Twitter konyhájára.

Elon Musk persze valószínűleg minden fillérnek örül, hiszen az új cége körüli nehézségek miatt annyira megcsappant a vagyona, hogy a Guiness Rekordok Könyve már a történelem legnagyobb veszteseként szerepelteti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.