Hirdetés

Már a Chrome böngészőt is védi a Windows Defender



|

Immáron a Google Chrome-ba is megérkezett a Microsoft adathalászat elleni védelme.

Hirdetés

A Microsoft kiadott egy új beépülőt a Google Chrome böngészőhöz, amelynek a célja az, hogy megvédje a felhasználókat az adathalász támadásoktól. Éppen ezért a plugin figyelmeztet, ha olyan hivatkozásra kattintunk, ami kártevőt tartalmazó oldalra irányítana minket. 

Hirdetés

Az újdonság neve Windows Defender Browser Protection for Google Chrome. Alapvetően ugyanazt tudja, mint a Chrome beépített Safe Browsing funkciója. 

Akkor miért jó, hogy már kettő ugyanolyan védelem is van a Chrome-hoz? A Microsoft szerint az ő megoldásuk hatékonyabb és magasabb fokú védelmet ad. Mindezt külső mérések is igazolták, az Edge adathalászat elleni rendszere valóban jobb teljesítményt nyújt, mint a Google vagy a Mozilla megoldása. 

Bár az Edge gyárilag ott van a Windows 10-ben, az évek során rengeteget tanult és fejlődött, a legtöbben még mindig gondolkodás nélkül cserélik a Chrome-ra. Éppen ezért jó hír, hogy a Microsoft és a Google API-k együttes létezésével még nagyobb biztonságnak örülhetnek a felhasználók. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.