Hirdetés

Már a Chrome OS is támogatja a SteamOS-t



|

Egyelőre csak a fejlesztői kiadásban, de már a Chrome OS-en is pörgethetjük a Steam játékait.

Hirdetés

A Valve Linux-alapú operációs rendszere, a SteamOS mostanság többnyire a februárban megjelent Steam Deck kapcsán kerül szóba, melyen már az Xbox Cloud Gaming felhős játékait is támogatja, de ha akarjuk, a szükséges driverek megérkezése óta akár Windows 10-re is lecserélhetjük.

Ezúttal viszont a Google jelentett be egy fontos fejleményt: mostantól a Chromebookokon futó Chrome OS is támogatja a SteamOS-t, így a keresőóriás rendszerén is elérhetővé vált a Steam Áruház néhány játéka.

Hirdetés

Van azonban pár komoly megkötés is a dologban. Egyrészt a támogatás még csak a Chrome OS fejlesztői csatornáján éles, másrészt egész szigorú hardveres követelményekhez köti a Google: legalább 8GB memória és 11. generációs Intel i5/i7 processzor kell hozzá, Iris Xe grafikus chippel. Az olcsóságuk miatt kelendő Chromebookok körében ez már kifejezetten izmosnak számít, így a gyakorlatban nem sokan örülhetnek a SteamOS-nek.

További korlátozást jelent az elérhető játékok köre is, a repertoárba ugyanis értelemszerűen nem került be a Steam teljes katalógusa. Válogatni azért így is van miből, a Google által közzétett listán 99 játékot találunk, köztük olyan címekkel, mint a Portal 2, a The Witcher III: Wild Hunt,  a Fallout 4 vagy a Disco Elysium. Egyes tételek futtatásához ugyanakkor már 16GB memóriára lehet szükség.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a támogatás mikor léphet ki a korai fázisból. Akinek van hozzá eszköze és kedvet is érez egy próbára, az ide kattintva találja a Steam OS beüzemelését elmagyarázó instrukciókat és a támogatott játékok listáját.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.