Hirdetés

Már a Google is arra osztönzi a felhasználókat, hogy váltsanak modern Windowsra



|

A Chrome nem támogatja többé a Microsoft két, még mindig széles körben használt operációs rendszerét.

Hirdetés

2021-ben a Google egyszer már elhatározta, hogy megszünteti a Windows 7 támogatását a Google Chrome-mal, később mégis megkegyelmezett a felhasználóknak, és a tervezettnél hosszabb ideig biztosította a frissítések kompatibilitását, hiszen még sokan használták a Microsoft 2009-ben debütált rendszerét.

Most a Google újra bejelentette, hogy hamarosan megszűnik a Chrome Windows 7 támogatása, ezúttal pedig valószínűleg kitart döntése mellett.

Hirdetés

Mint ismeretes, a Microsoft 2020-ban állt le a Windows 7 további támogatásával, így nem meglepő, hogy a Google-nek is szándékában áll már egy ideje lezárni ezt a fejezetet. Ennek valószínűleg 2023. februárjában érkezik majd el az ideje a 110-es verziószámú Chrome frissítéssel. A böngésző azonban nem csak a Windows 7-től búcsúzik majd jövő év elején, ugyanezzel a kiadással a 8.1-nek is hátat fordít, mindkét operációs rendszeren tehát ez lesz az utolsó elérhető Chrome verzió.

Sajnos a Microsoft kitartó próbálkozása ellenére még mindig sokan használnak Windows 7-et otthon, vagy akár munkára is, ami egyáltalán nem biztonságos, de a Windows 8.1 is jövő év január 10-től halottnak tekinthető, ekkor szűnik ugyanis meg a redmondi támogatás. A Net Market Share információi szerint majdnem ugyanakkora Windows 7 felhasználóinak tábora, mint Windows 11-é.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.