Hirdetés

Már a Google kereső sem támogatja az Internet Explorert



|

Lassan végleg el kell búcsúznunk a számítástechnika történetének egyik ikonikus szoftverétől.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy hosszú életben lehetett része az Internet Explorernek, ami a Microsoft több operációs rendszerének volt az alapértelmezett böngészője. Igaz, miután már jobb alternatívák is adódtak, a legtöbb felhasználó csupán arra használta, hogy megkeresse és letöltse a minden tekintetben jobb browserek valamelyikét.

Ennek megfelelően a Microsoft le is tett a szoftverről, helyette érthető módon a Chromium alapú Edge-re koncentrál, míg maga az IE utoljára 2013-ban, a Windows 8.1-el frissült.

Hirdetés

Ugyan a Google egészen idáig támogatta a kiöregedett böngészőt, most már a keresőóriásnál is úgy vélik, kár ennél több erőforrást áldozni az Internet Explorer életben tartására. Ennek megfelelően mostantól a Google felületei nem lesznek annyira gördülékenyek, a támogatott böngészőknél rosszabb élmény vár azokra a makacs felhasználókra, akik még mindig nem voltak hajlandóak váltani.

A Google egyik szoftvermérnöke konkrétan az elmúlt időszak legfontosabb bejelentéseként említi az IE támogatásának leállítását, amit mindössze azzal indokoltak, hogy nem éri meg erre időt fordítani. Ugyan a Windows 10-ben még megtalálható a Microsoft ősi böngészője, nemsokára eltávolítják a rendszerből, hiszen az Edge már rendelkezik IE kompatibilis funkcióval, a Windows 11 pedig köszöni szépen, Explorer nélkül érkezik október 5-én.

Az Internet Explorer használata már régóta nem ideális, hiszen a modern weboldalakat közel sem tudja olyan hatékonyan kezelni, mint egy rendszeresen frissített böngésző, hamarosan pedig veszélyessé is válik a használata, szóval egyetértünk a Google-lel: Itt az idő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.